Rozbor turnaja VERAZZANO OPEN Sophia Antipolis priamo z dejiska

Rozbor turnaja VERAZZANO OPEN Sophia Antipolis priamo z dejiska

01. Jun 0  

VERAZZANO OPEN – Sophia Antipolis

Bude toto TOP challenger sezóny 2017 ?

Na challangerovom okruhu sa striedajú turnaje veľmi často a nebýva úplným pravidlom že nejaký challenger dokáže písať históriu s počtom 10+ viac ročníkov. Na okruh vstupuje tento rok aj jeden možno na prvý pohľad nenápadný challenger vo Francúzsku, ale my sme už teraz presvedčení, že toto bude skôr či neskôr jednoznačný víťaz hlasovania top challenger roka a pre túto sezónu je to jedno z top podujatí kam môžu hráči zamieriť.

Vitajte v Sophia Antipolis.

Pozrite si naše fotky v albume na našej FB stránke.

Keď sme si v decembri minulého roka plánovali kalendár, ktoré turnaje osobne navštívime tak z challengeroveho okruhu sme okamžite vedeli že to bude Sophia Antipolis a to hneď z niekoľkých dôvodov.

1. Absolútne famózne prostredie v srdci Francúzskeho Provensálska. Toto čarovné miesto sa nachádza 25km od Nice, či 15km od Cannes. Ponúka nádherné výhľady, dostupnosť azúrového pobrežia a krásny tenisový klub.

2. Majiteľom nie je nikto iný ako Patrick Mouratoglou. Okolo tenisu sa točí niekoľko veľmi šikovných ľudí, ktorí okrem toho že sa tenisu rozumejú a majú dôležité slovo v tom kam sa tenis bude uberať, tak sú aj veľmi šikovní businessmani. Spomenúť musíme jednoznačne Rogera Federera, ktorého RF značka ma silné meno a ktorý stoji za novým projektom Laver Cup. Rovnako šikovným je rozhodne aj Patrick Mouratoglou. Tréner Sereny Williams, spolupracovník Eurosportu, obchodník, majiteľ svetoznámej Mouratoglou Academy a najnovšie aj Verazzano Open turnaja.

Zdroj: www.patrickmouratoglou.com

3. Silné mená v turnajovom pavúku. Tohtoročnou nasadenou jednotkou bude Nicolas Almagro.

Mouratoglou Academy je momentálne asi najslávnejšou tenisovou školou. Predbehla Pilic Academy v Mníchove či jednu zo známych Španielskych akadémii. Patrick sa ako osobnosť zvýraznil najmä ako tréner Sereny Williams a jeho meno pritiahlo samozrejme aj veľkú popularitu pre tenisovú akadémiu. Momentálne sa tu nachádza 33 otvorených kurtov a 8 zastrešených. Je len otázkou času, kedy odtiaľto budú vychádzať hviezdne mená. Sophia Antipolis tak bude obdobou turnaja v Miami, kde na WC každoročne štartujú budúce veľké mena svetového tenisu. Preto si dôkladne všímajte tenistov čo tu nastúpia a nemajú ani 18rokov. Často krát sa bude jednať o veľký talent.

Pozrite si promo video k tomuto turnaju:

https://www.facebook.com/174896646716/videos/10154411233221717/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

Či link na Patrickovu akadémiu:

https://www.facebook.com/Mouratoglou-Tennis-Academy-174896…/

Medzi stálych hráčov, ktorých môžete v tejto akadémii nájsť trénovať patria mená ako Jeremy Chardy, Benoit Paire či Daniil Medvedev. Z WTA hráčiek je to zase Alize Cornet, Elina Svitolina, Yanina Wickmayer, Alize Lim no a samozrejme Patrickova zverenkyňa Serena Williams, ktorá si Francúzsko natoľko obľúbila že je o nej známe, že už dokáže plynule komunikovať vo francúzštine.

Ak ste niekedy uvažovali či navštíviť aj nejaký menší challenger, tak toto je rozhodne správna voľba. Letenky do Nice sa dajú nájsť za prijateľné ceny a odtiaľ je to už len kúsok do Sophia Antipolis.

 

Komentáre