ŠKOLA BETTINGU - 16.DIEL - ALTERNATÍVNY SYSTÉM VSÁDZANIA

ŠKOLA BETTINGU - 16.DIEL - ALTERNATÍVNY SYSTÉM VSÁDZANIA

12. Mar 0  

SYSTÉMY V Bettingu

O rôznych systémoch v Bettingu sme si už čo to v minulosti napísali. Existuje ich nespočetné množstvo a rozhodne asi každý z vás už nejaký skúsil využiť. Od úplnej hlúposti za ktorú považujeme systém Martingale až po logické a matematické systémy. Ak nepoznáte systém Martingale, tak je to klasická stúpačka že si vyberiete jeden tím (najčastejšie, ktorý neremizoval) a doublujete vklady kým tím neremizuje. Tento systém je veľmi nevhodný a snáď by si zaslúžil vlastný článok už aj kvôli jeho nepochopiteľnej obľúbenosti.

Systém o ktorom bude tento článok sme používame s rôznymi obmenami dlhé roky. Jeho výhodou je modifikovateľnosť a individuálne prispôsobenie si systému. V poslednom období zaživa výrazný boom najmä medzi twitterovymi tipstermi. Systém priamo vychádza z nasej úvahy, ktorú sme vám priblížili v tomto článku: https://www.tenisonline.sk/blog/46-skola-bettingu-13-diel-psychologia-v-stavkovani/

O čo teda ide ? Ako sme rozoberali v spomínanom článku tak v Bettingu sa často krát vezieme na vlne. Či už pozitívnej alebo negatívnej. Tento systém nám umožňuje z pozitívnej vlny vyžmýkať maximum.

Systém je pomerne jednoduchý. Na začiatok si vezmeme imaginárnu 1 jednotku. Zameňte si za to 1e, 10e, alebo akýkoľvek iný vklad, ktorý je ekvivalentom vašej 1 jednotky.

Nájdite si zápas s kurzom okolo 2 ktorému veríte. Ak vsádzate favoritov, alebo outsiderov tak najlepšie je používať hcp. Ideálne je vyhnúť sa hcp kde prichádza v úvahu možnosť half-won, half-lost.

Vsaďte 1j. Ak to vyjde mate 2j. Nájdite si ďalší zápas s kurzom 2 a vsaďte celu predchádzajúcu výhru 2j. Ak to vyjde tak mate 4j. To urobte 5x po sebe. Ak budete úspešný a vyjde vám všetkých 5 tiketov po sebe tak končíte s výherným kurzom okolo 32. Ak by vám v nejakom momente tiket nevyšiel je potrebne vrátiť sa na začiatok a začať opäť od jednej jednotky.

Čo je pointou ? Za akéhokoľvek momentu riskujete vždy len počiatočnú 1 jednotku, ktorú vkladáte do systému na začiatku. Končíte s prípadným ziskom 32j. Teda mate 32 pokusov na to aby vám séria 5tich výherných tiketov vyšla a vy ste tak s týmto systémom neboli v mínuse. My a predpokladáme, že aj vy to budete mat omnoho lepšie a sériu trafíte skôr. Osobne nám sa často krát stáva že končíme prehrávajúcim tiketom na prvom alebo druhom pokuse, ale potom dostaneme našu vlnu a ideme si po výhernú kombináciu. V priemere sa mame úspešnosť každého 10-teho pokusu. Ale toto bude veľmi individuálne. My týmto spôsobom ťažíme zo sérii na ktorých sme sa viezli príliš často.

Čo je výhodou tohto systému je jeho absolútna modifikovateľnosť. Je absolútne jedno aký šport bude vsádzať. Či to bude over/under, hcp alebo niečo iné. Je úplne nepodstatne či budete vsádzať live zápasy alebo pre-match market. No a čo je najdôležitejšie vôbec to nemusí byt len kurz 2 a 5 otočiek.

Tie modifikácie si môžete vymyslieť ľubovoľne podľa toho ako sa cítite a ako mate odpozorovane svoje vlastne série.

Kludne sa môže jednať o nižšie kurzy, napr. len 1.3 ale viac opakovaní. Kurzy, počet opakovaní a spôsob výberu zápasu je absolútne vo vlastných rukách. Kurz 2 sa napr. dá dosiahnuť kombináciou dvoch nižších kurzov atd.

Zaujímavou alternatívou je aj progresívna alternatíva. Je výhodnejšia pri vyššom pocte opakovaní, alebo pri použití vyššieho kurzu. Podstata je že vždy vsádzate len polovicu výhry a druhu polovicu si odložíte. Napr. začnete s 1j a kurzom 4. Pri výhre je ďalší vklad 2j a 2j odložíte. Variant je veľmi veľa, ale nezabúdajte že vždy vyber tipu prispôsobte hodnotnému kurzu a nevsádzajte akýkoľvek kurz, ktorý je v požadovanej výške.

Komentáre