Preview >> Indian Wells

Preview >> Indian Wells

07. Mar 0  

WTA INDIAN WELLS

Last 5 finals:

2014:                     Flavia PENNETTA [20] bt Agnieszka RADWANSKA [2] 6/2 6/1

2015:                     Simona HALEP [3] bt Jelena JANKOVIC [18] 2/6 7/5 6/4

2016:                     Victoria AZARENKA [13] bt Serena WILLIAMS [1] 6/4 6/4

2017:                     Elena VESNINA [14] bt Svetlana KUZNETSOVA [8] 6/7 7/5 6/4

2018:                     Naomi OSAKA bt Daria KASATKINA [20] 6/3 6/2

Top 3 biggest odds last 5 years:

3. 2015                 3rd round           Heather WATSON bt Agniezka RADWANSKA [7] 6/4 6/4

2. 2014                 2nd round          Maria Teresa TORRO FLOR bt Angelique KERBER [5] 2/6 7/6 6/4

1. 2014                 2nd round          Lauren DAVIS bt Victoria AZARENKA [3] 6/0 7/6

Top player from qualification last 5 years:

2015                     quarterfinal                       Lesya TSURENKO

Index high odds last 5 years:

2017: [25.83]

2019: [26.73]

Tournament informations:

Official Name:                   BNP Paribas Open

Surface:                               Plexipave, outdoor hard

Top 4 2019:                        Naomi OSAKA, Simona HALEP, Petra KVITOVA, Sloane STEPHENS

Cierny kon turnaja:             Amanda ANISIMOVA

Preview:            

Tak jeden z nasich najoblubenejsich turnajov v roku. Preco ? Pretoze IW ponuka snad najkrajsie prostredie v akom sa turnaj na okruhu vobec hra. Checkuj nas report z minuleho roku priamo z IW:

https://www.tenisonline.sk/blog/12-rozbor-turnaja-indian-wells-priamo-z-dejiska/ . Hraci si sami zvolili IW za najlepsi turnaj spomedzi Masters a tych naj naj by sme mohli vymenovat hned niekolko. Co sa nas tyka, my mame radi IW najma kvoli jedinecnym podmienkam. Tu rozhodne plati, ze bud vam IW velmi sedi alebo presne naopak. Vela  ludi si pomysli ze ked sa to hra v Kalifornii na harde, tak to automaticky znamena klasicke rychle americke podmienky. Opak je pravdou. IW je velmi specificky pomaly povrch s vysokym odskokom. S veelmi vysokym odskokom. No a co je uz uplne jedinecne, tak tieto podmienky sa vyrazne menia pocas dna a noci. Blizke hory, a takmer pustne podmienky robia s loptami velke divy. Preto este raz plati, ze tento turnaj rozhodne nesadne kazdemu tenistovi ci tenistke. Minuly rok tu vyhrala senzacne nenasadena Naomi Osaka. Tento rok sem prichadza ako svetova jednotka. To co Naomi dokazala za 365 dni je absolutny tenisovy unikat. Podcenovat ju teda rozhodne nebudeme. V jej stvrtine pavuka najdeme aj Caroline Wozniacku. Ta ma sice v IW absolutne famoznu bilanciu 33-11, ale po dlhsej pauze od nej velke veci neocakavame. Sancu by sme skor videli pre stale zlepsujucu sa Belindu Bencic. Druhu stvrtinu pavuka obstarali mena ako Kerber, Kvitova ci Sabalenka. Tato cast je podla nas jasne najslabsia. Aryna je brutalne up/down. Petra by v IW asi nemala mat uplne najpriatelnejsie podmienky a Angie Kerber stale nema tu top formu. Tu by sme videli sancu pre hracky druheho sledu ako Goerges ci Tsurenko. Tato stvrtina vyzera byt najotvorenejsia co sa tyka mozneho prekvapenia na semifinale. Tretia cast: a tam svieti Sloane Stephens. Hracka ktora vypadne v prvom kole, alebo si to namieri az do finale. Asi maloktora hracka ma tak neuveritelne vykyvy z turnaja na turnaj ako Sloane. Navyse ma vo svojej casti Serenu, Azarenku, Muguruzu ci Kiki Bertens. Napriek tymto brutalne zvucnym menam sme cierneho kona turnaja vybrali z tejto casti. Amanda Anisimova. Toto je super zjav a piseme to takmer kazdy turnaj. V USA rastie dalsia uzasna zenska tenisova generacia a Amanda je rozhodne najvacsou superstar. Uz minuly rok tu dokazala porazit Petru Kvitovu a tento rok s nou rozhodne treba pocitat. Prva na rade po Krunic bude Mertens, v pripade uspechu by to mohla byt Wang a tak sa uvidi. Ako cierneho kona sme si ju nezvolili pre sancu vyhrat cely turnaj, ci urobit semifinale. Ale pre sancu vyrobit co najviac prekvapeni. Amanda ma velky potencial vyradit z turnaja aspon dve nasadene hracky. Mertens si rozhodne horsi prvy zapas zelat nemohla. V poslednej casti pavuka je to opat velmi silne. Tu necakame prekvapujucu semifinalistku, lebo popri Halep a Svitoline ma sancu zrejme uz len Kasatkina ak si spomenie na minulorocnu formu, ked sa tu v IW dostala do finale. Pre tieto tri hracky je IW velmi vhodne v porovnani s ich hernym konceptom a tak vyradit ich bude pre zvysok velmi narocne. Tip na celkoveho vitaza nemame. Toto je prilis velky a vyrovnany turnaj.

ATP INDIAN WELLS 1000

Last 5 finals:

2014:                     Novak DJOKOVIC [2] bt Roger FEDERER [7] 3/6 6/3 7/6

2015:                     Novak DJOKOVIC [1] bt Roger FEDERER [2] 6/3 6/7 6/2

2016:                     Novak DJOKOVIC [1] bt Milos RAONIC [12] 6/2 6/0

2017:                     Roger FEDERER [9] bt Stan WAWRINKA [3] 6/4 7/5

2018:                     Juan Martin DEL POTRO [6] bt Roger FEDERER [1] 6/4 6/7 7/6

Top 3 biggest odds last 5 years:

3. 2015                 2nd round          Robin HAASE bt Stan WAWRINKA [7] 6/3 3/6 6/3

2. 2017                 2nd round          Vasek POSPISIL bt Andy MURRAY [1] 6/4 7/6

1. 2016                 3rd round           Federico DELBONIS bt Andy MURRAY [2] 6/4 4/6 7/6

Top player from qualification last 5 years:

2018                     4th round            Marcos BAGHDATIS

Index high odds last 5 years:

2017: [24.58]

2019: [29.47]

Tournament informations:

Official Name:                   BNP Paribas Open

Surface:                               Plexipave, outdoor hard

Top 4 2019:                        Novak DJOKOVIC, Rafael NADAL, Alexander ZVEREV, Roger FEDERER  

Cierny kon turnaja:            Milos RAONIC    

Preview:

Aby ste pochopili preco sme pisali ze turnaj v IW vam bud sedi alebo nie, tak by sa mohol niekto opytat Andyho Murraya ako rad hraval v IW. Andy sice v roku 2009 uhral finale proti Nadalovi. Ale potom si najvacsiu hanbu stabilne odkrutil prave tu.

V 2011 vypadol s Donaldom Youngom hned v druhom kole v kurze 17.03 !

Sezona 2012, 2.kolo s Garciom Lopezom za kurz 36.00 !

2016, 3.kolo s Del Bonisom za kurz 21.33 !

No a 2017 druhe kolo s Vaskom Pospisilom v kurze 16.52 !

No a preto je nasim ciernym konom prave Milos Raonic. Jemu naopak rovnako ako Johnovi Isnerovi IW velmi sedi. Milos tu ma bilanciu 21-7. Dovodom preco to tymto dvom hracom tak sedi je prave vysoky odskok. Obaja hraci maju extremny kick servis a v tychto podmienkach returnovat ich servis je ohromne narocne. John Isner tu ma 21-11. Obaja hraci sa tu dokazali prebojovat do finale. Podme si rozobrat jednotlive stvrtiny pavuka. Cast Novaka Djokovica nam moze ponuknut skvele zapasy. Dovodom je ze pomerne rychlo by mohlo dojst na stretnutie Noleho s Kyrgiosom ci neskor s Monfilsom. Aj Nick aj Gael maju vynikajucu formu a IW by im malo vynimocne sediet. Problemom pre Gaela moze byt nenapadny WC Reilly Opelka. Ak Reilly naberie formu v prvom kole s Mayerom, tak zapas big servismana Opelku s perfektne returnujucim Monfilsom moze ponuknut vyborny zapas. Dalsi hraci to budu mat velmi tazke.

Cast Alexa Zvereva je absolutne najvyrovnanejsia. Dimitrov je otazny ci do turnaja vobec vstupi a ocakava sa jeho odhlasenie. De Minaur, Tsitsipas a Djere momentalne valia a daju sa od nich ocakavat velke veci. Kevin Anderson tu moze prezit znovunajdenie stratenej formy, ale je tu prave aj Milos Raonic, ktory sa predstavi prvy krat pod vedenim Fabrice Santora a ako sa vravi nova metla dobre metie. Toto je cast pavuka kde Zverev podla nas nepostupi do semifinale. Uz aj z dovodu ze je sice svetovou trojkou, ale v IW ma bilanciu 4-4.

Cast Rogera Federera: Tak kto potrapi velkeho Rogera ? Asi v uvahu pripada len Wawrinka, alebo Shapovalov. Ten bude hrat rozhodne lepsie ako to bolo pocas halovej sezony v Europe. Na to si rozhodne mozete vsadit. Denis sam povedal ze miluje velke kurty najma na severoamerickom kontinente a po zlych vysledkoch ocakavame ze znova predvedie vyborny tenis. Zvysok moze skor len prekvapit, ale postup do semi neocakavame. Ani od Nishikoriho.

V poslednej casti je Rafa Nadal. No a spolu s nim aj Isner ci ruske duo Khachanov – Medvedev. Karen je bez formy a nutne sa potrebuje prebudit. Medvedev sa zlepsuje od turnaja k turnaju, ale ak by mu nejaky turnaj mal nesediet tak je to prave v IW. Tento sialeny odskok je pre jeho flat hru neprijemny. Ak niekto vyrazne neprekvapi, tak Rafa si postup postrazi.

Tip na vitaza ? Vsetko zalezi od vykonov hviezdnej trojky. Po druhom kole sa uvidi ako budu na tom. Zatial vieme co cakat len od Rogera.                 

                              

 

 

 

 

 

 

Komentáre