Škola bettingu 3.diel - Kamenné pobočky vs Online stávkové kancelárie

01. Jun 0  

Premýšľali ste niekedy, aký veľký rozdiel je medzi online stávkovaním a chodením do kamennej pobočky ? Či už ste zástancom jednej alebo druhej varianty je vhodne aby ste poznali všetky výhody ale aj nevýhody, ktoré sa za jednotlivými štýlmi stavkovania skrývajú.

Kamenné pobočky:

Nevýhody: 
Absolútne jasnou a základnou nevýhodou je manipulačny poplatok. Ak sme sa v jednom z predchadzajúcich článkov rozpísali o tom akým spôsobom na Vás stávkove kancelárie zarábaju a prečo je len veľmi ťažke a obtiažne dokázať dlhodobo profitovat, tak chodením do kamennej pobočky zabijete aj tu poslednú čo i len teoreticku šancu na profitabilné stávkovanie. Chodenie do kamennej pobočky je vo veľkej väčšine prípadov žiaľ len o gamblingu a neochote naučiť sa čeliť nástraham trhu. Kamenne pobočky kdekoľvek na svete vo väčšine prípadov patria stávkovym kanceláriam ktorých margin je jeden z najvyššich a hodnota kurzov tým padom jedna z najnižšich. Ak k týmto až drasticky nevhodným kurzom prirátate ročnú stratu v podobe manipulačneho poplatku dostávate sa k tomu čo sme písali v úvode. Profit dosiahnú len naozaj veľký šťastlivci, alebo tipéri s citom a nadaním. Lenže v oboch prípadoch ak by sa títo hráči presunuli na Online, ich profit by rastol v nie zanedbateľných percentách.

Ďaľšou nevýhodou je dlhodobé mrhanie času, ktoré si chodenie do kamenných pobočiek vyžaduje. Ak je to pre niekoho len spestrenie pri typických víkendových nákupoch, alebo je to len spôsob neškodnej zábavy a jedná sa vždy o veľmi rozumné a nízke vklady tak potom samozrejme nenamietame. Akonáhle však ale niekto chce brať kurzové stávkovanie ako investičnú príležitosť tak trh kamenných stávkových kancelárii by mal čo najrýchlejšie opustiť

Výhoda:
Prvou a nezanedbateľnou výhodou je anonymita. Žiaľ stávkové kancelárie nasadili trend, kde chcú mať medzi svojími zákaznikmi len prehrávajúce a gamblerské typy. To znamená hráčov, čo hrajú vo veľkom množstve podkurzy / akovky a pod. Hráčov, ktorí môžu náhodne vyhrať, ale z veľkej pravdepodobnosti nebudú dlhodobo profitabilný. Naopak profi tipérov urychlenym spôsobom zalimitujú a znemožnia mu akýkoľvek spôsob stávkovania. Či je to správne alebo nie rozoberať nebudeme. Je to biznis, v ktorom sa točia veľmi veľké peniaze a stávkové kancelárie bojujú spôsobom akým vedia. Vy s tým neurobite nič iné ako to, že sa tomuto faktu prispôsobite. Ak ste teda profitabilný tipér a už ste sa dostali k tomu, že Váš účet bol zalimitovaný na úroveň, ktorá nezodpovedá Vami požadovanému moneymanagementu no zároveň Vám z nejakého dôvodu účet v danej lokálnej stávkovej kancelárii vyhovuje a potrebujete ho potom sa musíte uspokojiť s chodením do kamenných stávkoviek. Musite si byť ale vedomý dvoch veci. To že ste na online robili povedzme +5 percent aj pri podkurzoch lokálnych kancelárii znamená že Vám kamenky uberú na manipulačnom poplatku a svoju návštevu miestnej stávkovej kancelárii si musite dobre zvážiť. A i keď sa dá skryť za anonymitu neplatí to úplne na sto percent. Ak pôjdete piaty krát vsádzať okrajový šport za vyšší vklad z tej istej pobočky, tak schvaľujúci bookmaker si už na to dá najbližšie pozor a tak ako ste dostali limit na online, tak sa vám to môže i keď s veľkou námahou stať aj v kamennej stávkovej kancelárii. 
Ak vyššie spomenuté riadky bola polovičná výhoda, tak ďaľšia vec už bude výhodou nespornou. Uvažujeme že profi tipér tieto naše riadky čítať nemusí a všetky nástrahy trhu má zvládnute. Tieto riadky sú určené najmä ľuďom, pre ktorích by mohlo byť stávkovanie veľmi nebezpečnou záľubou. Pre nich ma chodenie do kamenných stávkoviek nespornú výhodu v tom, že reálne držia cash v ruke. Jedná sa o veľmi dôležitý psychologicky faktor. 
Pre ľudí, kde by sa veľmi rýchlo mohlo stať stávkovanie nevhodnou záľubou a je predpoklad že by mohli prepadnúť gamblingu by mohol byť prechod na online obrovskou a poslednou ranou. Pri online stávkovaní je vsádzanie omnoho jednoduchśie a to najmä počas livebetu. Vaše rozhodnutia sú vačšinou spontánne, neprejdú dôkladným premyslením a vsadená suma je vačšinou braná len ako číslo a veľmi veľa hráčov stráca aj tie zábrany, ktoré by pri kamenných stávkovkách určite mala. Keď vojdete do tzv. lokalky či kamenky tak ste si pravdepodobne cestou už presne premysleli čo a ako chcete vsadiť a navyše psychologicky fakt že musite dať peniaze z ruky na niečo čo nie je nutné tiež zohráva svoju rolu. 
Komu je teda chodenie do kamenných stávkoviek vlastne určené ? Jednoznačne len ľuďom, pre ktorých je stávkovanie formou prílzitostnej zábavy, majú to plne pod kontrolou a výhry / prehry pre nich neznamenajú položky v osobnom či rodinnom finančnom rozpočte. Profi tipéri používajú kamenné stávkove kancelárie veľmi výnimočne.

ONLINE:
Nevýhody aj výhody spíšeme v jednom odseku. Platia presne opačné prípady ako sme popísali vyššie. Nevýhodou je možnosť rýchlejšie prepadnúť gamblingu a preto je veľmi dobre zvážiť či je tento spôsob zábavy určený každému. Smutné je, že vačšinou človek ktorý na online hazard príde (žiaľ pre veľkú časť ľudí stávkovanie nikdy nebude investičnou príležistosťou ale hazardom) si týchto svojich zásadnych nedostatkov nie je vedomý.
Ak ste ale uvedomelý človek a stávkovanie je pre Vás forma investičnej príležitosti potom je online jediné miesto, kde sa to dá realizovať. Rýchle a jednoduché prevody peňazí. Plná kontrola vsadených tiketov. Možnosť investovať v priebehu sekúnd od obdržania vhodnej informácie. Prehľad kurzov a možnosť vyberať si vždy najvhodnejšiu variantu. Množstvo bonusov a marketingových ponúk, ktoré vieme použiť pre vlastný účel. Toto všetko sú nesporne veľké výhody 
Spomedzi všetkých výhod je ale tou najvačšou možnosť porovnávať kurzy na jednotlivé zápasy v reálnom čase. Ak sme v predchadzájucom článku písali, že dlhodobé vsádzanie len na jednom učte vždy vedie k investičnej nevýhode voči stávkovým kanceláriam, tak zároveň sme tým chceli povedt, že je vhodné mať účet vo viacerých stávkovych kanceláriach naraz. V závislosti od toho ako Vám to dovoľuje výška Vášho bankrollu. Každopadne len kombináciou viacerých účtov a vyhľadávania najvyššieho kurzu v reálnom čase sa stávkovanie môže rovnať zopovednému a profitabilnému finančnému investovaniu.

Komentáre