Škola bettingu 9.diel - Systémy používané v bettingu

Škola bettingu 9.diel - Systémy používané v bettingu

01. Jun 0  

Opäť pôjde z našej strany skôr o článok, ktorý chce rozvíriť debatu a môžete sa podeliť s nami o Vaše nápady či postrehy k tejto téme. My osobne v žiadnom systéme nevidíme dlhodobú value čím ale netvrdíme že nejaký systém nemôže fungovať.

Cely problém spočíva v tom, že takmer každý jeden systém popiera hodnotu kurzov a je založený na inom princípe. Príklad za všetko je vsádzanie na alebo proti nejakej sérii. Určite poznáte ľudí vo svojom okolí, ktorí svoje stávkovanie založili na princípe že napr. nejaký tím v NHL neremizoval 20x a už určite ďalší zápas musí remizovať. Toto sú v našich očiach tie najhoršie dôvody na vsadenie a tento systém je vopred odsúdený nielen na neúspech ale je to koledovanie si o veľký finančný problém. Za prvé dôvod že ak tím neremizoval 20x tak už raz musí je úplne nerelevantný. Logicky je to hlúposť, pretože vsádzate štatisticky na niečo čo sa neudialo už veľmi dlho. Už len z tohto pohľadu je skôr logicky vybrať si tím, ktorý má z nejakého dôvodu väčšiu náchylnosť na vyrovnané a tým aj remízové zápasy. Za ďalšie čo takýto a mnoho iných systémov popiera je ten úplný základ a tým je kurz. Ak vsadí podobne zmýšľajúci človek raz že remíza padne, tak potom už väčšinou v tej sérii pokračuje s postupným navyšovaním vkladov až kým sa požadovaný výsledok neudeje. Lenže chyba tu akýkoľvek naznak hľadania valuebetu a danému stávkujúcemu je úplne jedno či to bude vsádzať v kurze 4.0 alebo 3.0. V neposlednom rade sa tento nešťastný systém preklápa s veľmi populárnym systémom Martingale a to je už hotová vydláždená cesta k finančným problémom.

MARTINGALE je asi najznámejší, najobľúbenejší a podľa nás najnevhodnejší systém ktorý je známy. Používajú ho ľudia v Bettingu, forexe, rulete a všade kde sa dá aplikovať. Napriek tomu že jeho nevýhody sú tak zrejme a jasné.
Systém Martingale je založený na postupnom zvyšovaní vkladov. Jeho najznámenejšie používanie je na on-line ruletách, kde si vyberiete červenú alebo čiernu a po neuhádnutí len zdvojnásobíte vklad a pokračujete. Obmeny tohto systému sa ale používajú v ohromnom množstve naprieč celým spektrom hazardných hier, stávkovanie nevynímajúc. Problémy sú tam nasledovné:

 Tak ako sme písali v úvode článku aj tento systém popiera akúkoľvek matematickú výhodu voči bookmakerom či casinu. Navyše skôr či neskôr narazíte na problém, že chytíte negatívnu sériu následkom ktorej bude, že skôr než trafíte požadovaný výsledok vám dôjdu peniaze, alebo narazíte na limit vkladu. Tento systém je mimoriadne nebezpečný a každoročne na to doplatí veľmi veľa ľudí. Viac o systéme Martingale si prečítate kdekoľvek na internete. Napr.: https://cs.wikipedia.org/wiki/Martingale.

Veríme, že na základe tohto článku nám napíšete svoje prípadné systémy, ktoré sú dlhodobo odskúšané a vieme sa o nich porozprávať skôr z matemetického hľadiska. Resp.  možno ešte lepšie, ak nám napíšete skôr negatívne skúsenosti, ktoré by mali odradiť ďalších stávkujúcich od snahy vymyslieť si nejaký nefunkčný systém a prehrať tam veľa peňazí.

 

Komentáre