Škola bettingu 7.diel - Sólo stávky vs AKO stávky

Škola bettingu 7.diel - Sólo stávky vs AKO stávky

01. Jun 0  

Toto bude skôr výnimka, kde sa nebudeme rozpisovať vo veľkom my, ale sme skôr zvedaví na Vaše názory a skúsenosti či dávate prednosť akumulátorom alebo sólo stávkam.

Toto je tematika, ktorá bude medzi hráčmi dlho rezonovať a veľa z Vás bude mat na túto tému odlišný názor.

Z nášho pohľadu je to jasné. My sa snažíme uprednostňovať matematiku a v zásade platí, že omnoho rýchlejšie si zrátate hodnotný kurz pri sólo stávke ako pri akovke. Ak skladáte akovku z viacerých value single betov, tak sa dostávate do situácie že budete často krát voliť nesprávny vklad. Nie každá hodnota ma totiž rovnakú výšku. A tak často krát veľmi výhodný kurz 1.5, kde povedzme by mal byt fair kurz 1.2 skombinujete s iným 1.5 kurzom, kde je fair už len 1.4 a vsadíte to ako akovku v jednotnom vklade. Podľa nás sa tak jedna o dlhodobú stratu hodnoty.

Faktom, prečo ľudia nevsádzajú primárne sólo stávky ale ako stávky je dôvod že drtivá väčšina hráčov sú bohužiaľ gambleri. Tento fakt si je potrebne uvedomiť. Ľudia pri pohľade, alebo pomyslení na peniaze strácajú racionálne správanie. To je vysvetlenie faktu čo sme opisovali v prvom článku z nasej školy Bettingu, že ľudia sú donekonečna ochotní naletieť podvodníkom predávajúcim tipy akonáhle tam uvidia reklamu, alebo banner kde sú peniaze či kľúče od drahého auta. Tento obrázok im úplne zatemni mozog a racionálne správanie sa. Rovnako reagujú na ponuky, kde sa píše že je otvorených posledných pár miest. Všetko sú to marketingové triky, ktoré útočia na Vaše racionálne zmýšľanie. Do tejto kategórie nie vždy, ale väčšinou patria aj akovky. Človek čo vsádza 3 a viac AKO už nepremýšľa o Bettingu ako o finančnom investovaní ale ženie ho nereálna predstava vysokej výhry.

My osobne nevidíme veľa dôvodov, prečo vsádzať akovky. Je to celosvetovo omnoho viac obľúbenejšia forma vsádzania, ale rozhodne nie ziskovejšia. Skúste si vies(t dlhodobo štatistiky na čom ste viac ziskovejší a povedzme po pol roku urobte rozhodnutie, keď budete mať výsledky čierne na bielom. V zásade tento tipérsky problém či sólo bety alebo ako bety sa odohráva len v teórii matematiky a z druhej strany v rovine vidiny vysokej výhry. Inak žiaden racionálny dôvod na to, prečo vsádzať akovky nemáme.

Súhlasíte s nami, alebo mate na tuto problematiku iný názor ?

 

Komentáre