Preview >> US OPEN

Preview >> US OPEN

23. Aug 0  

ATP US OPEN

Last 5 finals:

2014:                     Marin CILIC [14] bt Kei NISHIKORI [10] 6/3 6/3 6/3

2015:                     Novak DJOKOVIC [1] bt Roger FEDERER [2] 6/4 5/7 6/4 6/4

2016:                     Stan WAWRINKA [3] bt Novak DJOKOVIC [1] 6/7 6/4 7/5 6/3

2017:                     Rafael NADAL [1] bt Kevin ANDERSON [28] 6/3 6/3 6/4

2018:                     Novak DJOKOVIC [6] bt Juan Martin DEL POTRO [3] 6/3 7/6 6/3

Top 3 biggest odds last 5 years:

3. 2015                 1st round            Benoit PAIRE bt Kei NISHIKORI [4] 6/4 3/6 4/6 7/6 6/4

2. 2016                 4th round           Lucas POUILLE [24] bt Rafael NADAL [4] 6/1 2/6 6/4 3/6 7/6

1. 2018                 4th round           John MILLMAN bt Roger FEDERER [2] 3/6 7/5 7/6 7/6

Top player from qualification last 5 years:

2017                     4th round            Denis SHAPOVALOV

Index high odds last 5 years:

2017: [30.07]

2019: [28.18]

Tournament informations:

Official Name:   US Open                            

Surface:               Hard     

Top 4 2019:         Novak DJOKOVIC, Rafael NADAL, Roger FEDERER, Dominic THIEM                        

Cierny kon:        Nick KYRGIOS   

Preview:            

Cast Novaka DJOKOVICA:

Novak dostal do svojej casti rozhodne najtazsieho mozneho supera mimo top4. V pripadnom boji o semifinale moze byt jeho superom Daniil Medvedev a ten ma neskutocnu letnu formu. Podla nas to ale na Novaka asi nebude stacit a Novak potvrdi ulohu favorita. Inak je tato cast pavuka pomerna lahka a nie su tu mena ktore by mohli prekvapit. Cisto teoreticky by sa o velke prekvapenie mohol postarat Taylor Fritz postupom prave cez Medvedeva v tretom kole. Taylor sa dlhodobo zlepsuje a na domacom turnaji to moze byt velmi velmi zaujimave.

Cast Rogera FEDERERA:

Roger bol do sezony 2009 v New Yorku absolutne nezastavitelny. Lenze odvtedy tu uhral len jedno jedine finale v roku 2015 a to je zalostne malo. Pre nas je tak Roger opat adeptom na odstrel a do semifinale sa zrejme nepozrie. Ani forma z poslednych mesiacov nie je taka, ze by vzbudzovala niekdajsi respekt. U neho predpokladame ze sa o prekvapenie moze postarat ktokolvek kto bude lepsie servovat v neskorsich kolach. Prve tri kola by mali byt pre Rogere hladke, neskor to moze byt problem. Jedine co mu hra do kariet je fakt, ze tu nema vyrazne in form hrajuceho hraca. Goffin uhral skvely turnaj v Cinci, ale to je stale malo. Nishikori ani Raonic nie su fit a tak tu ostava nenapadne Cilske duo Jarry, Garin. To vyzera byt malo na vyradenie Rogera. Takze ak Roger vypadne, bude to v paradnom kurze.

Cast Dominica THIEMA:

Toto je nadupana cast a odtial moze postupit hned niekolko mien. Domi sa zlepsuje, ale tu bude musiet ukazat extra tenis aby sa dostal do semifinale. V jeho casti je totiz Tsitsipas, Kyrgios, in-form Bautista Agut, mlade kanadske hviezdy Shapovalov a AugerAlliassime, ale aj dost nenapadnych hracov, ktori mozu prekvapit. Nebude zrejme prekvapenim, ked budeme tvrdit ze vsetky oci budu uprete na enfant terrible tenisoveho sveta Nicka Kyrgiosa ci sa po obrovskej pokute polepsi. Ak ano, tak to moze byt jeho turnaj a my ho zaradzujeme na list ako cierneho kona. Snad konecne Nick okrem svojej hlavy ukaze aj najvacsi tenisovy potencial co nam dlhodobo beha po kurtoch.   

Cast Rafu NADALA:

Dalsia naslapana cast. Rafa tu bude mat Alexa Zvereva, Khachanova ci Cilica. Napriek tomu ak bude Rafa fit, tak maximalne ho moze potrapit Karen Khachanov, ale inak to vyzera opat na jeho postup. Rafa hra v extremnej pohode a aj to Kanadske finale ukazalo s akym prehladom zvlada tazke zapasy. Lenze sezona je dlha a Rafa nema 20 rokov a moze sa stat ze na niektorom turnaji vybuchne.

Podla nas sa do semifinale dostanu maximalne dvaja z top 4 hracov. Tipli by sme si to na Djokovica a Nadal s velkym otaznikom. Rafa musi byt na tento turnaj ozaj fit a to moze byt problem. Roger podla nas opat vypadne velmi velmi prekvapujuco a verime ze konecne uvidime skvely turnaj Nicka Kyrgiosa.

WTA US OPEN

Last 5 finals:

2014:                     Serena WILLIAMS [1] bt Caroline WOZNIACKI [10] 6/3 6/3

2015:                     Flavia PENNETTA [26] bt Roberta VINCI 7/6 6/2

2016:                     Angelique KERBER [2] bt Karolina PLISKOVA [10] 6/3 4/6 6/4

2017:                     Sloane STEPHENS bt Madison KEYS [15] 6/3 6/0

2018:                     Naomi OSAKA [20] bt Serena WILLIAMS [17] 6/2 6/4

Top 3 biggest odds last 5 years:

3. 2014                 1st round            Catherine BELLIS bt Dominika CIBULKOVA [12] 6/1 4/6 6/4

2. 2014                 3rd round           Aleksandra KRUNIC bt Petra KVITOVA [3] 6/4 6/4

1. 2015                 semifinal             Roberta VINCI bt Serena WILLIAMS [1] 2/6 6/4 6/4

Top player from qualification last 5 years:

2017                     quarterfinal         Kaia KANEPI

Index high odds last 5 years:

2017: [30.23]

2019: [30.07]

Tournament informations:

Official Name:   US Open

Surface:               Hard

Top 4 2019:         Naomi OSAKA, Ashleigh BARTY, Karolina PLISKOVA, Simona HALEP                      

Cierny kon:        Karolina MUCHOVA, Maria SAKKARI

Preview:            

Cast Karoliny PLISKOVEJ:

Karolina hra dlhodobo fantasticky tenis. Az do chvile kym nepride na grandslam. Tam vzdy zhori ako fakla. Proti statistikam sa nema ist, ale kedy inokedy sa ma Karolina prebrat ak nie na US Open a rychlom harde ? Jasnym problemom bude Madison Keys, ta tu uz hrala finale. Vyhrala Cinci a do NY pride v absolutnej pohode. Prekvapit samozrejme moze aj Sofia Kenin ktora sa tuto sezonu vyrazne zlepsila a pri absencii Anisimovej by mohla byt ona nenapadnym domacim tromfom. Upozornit by sme ale chceli na Dayanu Yastremsku. Ta je uz medzi nasadenymi hrackami a istotne by sme ju nepodcenovali. Minimalne Elina Svitolina to s nou v tretom kole moze mat velmi tazke.

Cast Ash BARTY:

Sakkari, Serena, Sharapova, Q.Wang, Kerber, Sevastova, Swiatek ci Muchova. Odtial Ash nepostupi do semifinale. To bude velmi vyrovnane pole. Zrejme najvacsie sance na postup sa davaju Serene a ta niekolko krat ukazala ze sa po materskej vratila v obdivuhodnej forme a kondicii. My by sme sa sustredili na Muchovu, Swiatek a Sakkari. Tie zacali predvadzat vyborny tenis a jedna z nich to moze v NY naplno odpalit.

Cast Naomi OSAKY:

Naomi ma na pohlad viace menej pohodovu cast. Kiki Bertens nejak vyrazne neverime, Coco Gauff je sice nova superstar, ale uz si na nu hracky ako Osaka daju pozor a prekvapit bude narocnejsie. Bencic, Sabalenka a Vekic by mohli prekvapit, ale s tou formou je to ako na hojdacke. Kanepi a Azarenka dokazu narobit pekne problemy, ale dlhy turnaj uz nevydrzia. Takze po dlhsom case by sme dalej posunuli svetovu jednotku. Vynimocne na grandslame nevybuchne a pojde daleko.

Cast Simony HALEP:

Simona alebo Stephens. Tu to inak nevidime. Andreescu je jasnym ciernym konom tejto casti, ale cez tieto dve mena neprejde. Zvysne hracky mozu maximalne prekvapit. Na odstrel z tejto casti by sme videli Petru Kvitovu. Myslime si ze daleko nezajde.

Zensky tenis nam prinasa grandslam za grandslamom velke prekvapenie a zrodenie novych, v poslednom case docasnych hviezd. Chyba stabilita elity. Tento turnaj by mohol byt typicky grandslam, ktory prinesie zo vsetkeho nieco. Ocakavame vo finale jedno prekvapujuce meno a jednu stalicu. Najvacsi otaznik mame nad Karolinou Pliskovou. Naopak verili by sme v jasne postupy Simony Halep a Sloane Stephens. Na rychle vypadnutie to vidime u Kvitovej. Prekvapenie v podobe semifinalovej ucasti cakame u Muchovej, alebo Sakkari.

Komentáre