Preview >> Wimbledon

Preview >> Wimbledon

29. Jun 0  

WTA WIMBLEDON

Last 5 finals:

2014:                     Petra KVITOVA [6] bt Eugenie BOUCHARD [13] 6/3 6/0

2015:                     Serena WILLIAMS [1] bt Garbine MUGURUZA [20] 6/4 6/4

2016:                     Serena WILLIAMS [1] bt Angelique KERBER [4] 7/5 6/3

2017:                     Garbine MUGURUZA [14] bt Venus WILLIAMS [10] 7/5 6/0

2018:                     Angelique KERBER [11] bt Serena WILLIAMS [25] 6/3 6/3

Top 3 biggest odds last 5 years:

3. 2014                 3th round           Alize CORNET [25] bt Serena WILLIAMS [1] 1/6 6/3 6/4

2. 2015                 1st round            Jana CEPELOVA bt Simona HALEP [3] 5/7 6/4 6/3

1. 2018                  1st round            Aliaksandra SASNOVICH bt Petra KVITOVA [8] 6/4 4/6 6/0

Top player from qualification last 5 years:

2014/2015/2017/2018 4th round              Tereza SMITKOVA/Olga GOVORTSOVA/Petra MARTIC/Evgeniya RODINA

Index high odds last 5 years:

2017: [29.76]

2019: [28.81]

Tournament informations:

Official Name:   Wimbledon       

Surface:               Trava

Top 4 2019:         Ashleigh BARTY/Naomi OSAKA/Karolina PLISKOVA/Kiki BERTENS                          

Cierny kon:        Aryna SABALENKA           

Preview:            

Popisovat podmienky v akych sa hra na Wimbledone je asi absolutne zbytocnost. Wimbledon uz v tomto smere absolutne nema ako prekvapit. Skusime sa na turnaj pozriet klasicky po jednotlivych stvrtinach.

Cast Ashleigh BARTY: Nooooo. Co k tomu napisat. Asi najtazsia stvrtina akehokolvek grandslamu co si vobec pamatame. To snad ani nie je mozne, ake vsetky mena sa sem zmestili. Okrem svetovej jednotky, skvelej travarky a vitazky RG Ash Barty su tu este vitazka Wimbledonu Muguruza. Skvele travarky Vekic, Riske, Kanepi, Pavlyuchenkova. Je tu in-form hrajuca Belinda BEncic. Minulorocna semifinalistka Julia Goerges. Dalsia vitazka Wimbledonu Maria Sharapova. Ale najma obe minulorcne finalistky Serena Williams a Angie Kerber. V podstate sa sem zmestili posledne styri vitazky Wimbledonu. Resp 7 z 8 finalistiek + byvala vitazka + svetova jednotka. Nech postupi akakolvek hracka, pojde velmi unavena a nakoniec titul neziska. Toto je nasa predikcia. Kto nou bude tak to je velmi tazke povedat.

Cast Kiki BERTENS:

Kiki neverime uz od Hboschu a jej zranenia. V Eastbourne nehrala zle, ale myslime si ze dlhy turnaj bude mat problem uhrat. Ma tu navyse Petru Kvitovu. LEnze ta absolutne nie je fit a vobec netusime v akej forme do Wimbledonu pride. Na trave tento rok nehrala. Ratat tak s nou medzi favoritky by bol uplny nezmysel. A tak sa dostavame k pravdepodobnej situacii ze odtial vyjde velmi zaujimave a prekvapujuce meno. Navyse nie je tu ziadna super travarka a tak si myslime ze tu to bude ozaj velmi velke prekvapenia. Opat Anisimova ? Domaca Konta ci Sloane Stephens ? V semi nebude ani Bertens, ani Kvitova. Takze ozaj verime, ze tato cast pavuka je ohromne otvorena.

Cast Karoliny PLISKOVEJ:

Vravi sa, ze hra turnaj tyzden pred grandslamom je nezmysel a ze tej hracke alebo hracovi, ktory dojde az do finale nasledne chybaju sily v druhom tyzdni grandslamu. Lenze pri forme Karoliny Pliskovej si myslime ze tento fakt v uvahu brat nebudeme. Karolina hra momentalne fantasticky travnaty tenis a je velmi velkou favoritkou aj na celkovy titul v All England Clube. Ohrozit v tejto casti by ju mohla Vondrousova, Sevastova, Kontaveit ci Hsieh. Lenze Marketa este musi ukazat ze to vie aj na trave. Pri vsetkej ucte k dalsim hrackam, ktore su isto skvele na trave ale s Karolinou nemozu udrzat tempo. Ibaze by sa nasla tenistka, ktoru Karolina nerozstriela len preto, ze sama hra extremne agresivne. A to je Ostapenko. U nej nikdy neviete aky turnaj odohra, ale tento rok na trave hra pomerne stabilne a navyse tu obhajuje semi z minulej sezony. Ak bude Jelena fit, tak je asi jedina, ktora by mohla zastavit Pliskovu.

Cast Naomi OSAKY:

Naomi zacina ukazovat, ze to v hlave nema vobec dobre upratane. Nejde ani tak o prehry a vysledky, ale o sposob ako prehrava a ako na kurte posobi. Jej spravanie nie je vobec vhodne svetovej jednotky, chyba jej pokora, bojovnost a aj herny plan ako hrat ked sa nedari. Naomi tak v priebehu par mesiacov stratila vsetko to, cim vyhrala dva grandslamy v rade. Zrejme je to len docasne, ale v znovuzrodenie na Wimbledone neverime. Nie ked ma vo svojej casti Halep, Azarenku, Keys, Kenin, Garciu ci Caroline Wozniacki. Napriek tomu mi mame cierneho kona prave v tejto casti pavuka a je nou Aryna Sabalenka. Na prvy pohlad zrejme velmi prekvapujuce ale vedie nas k tomu niekolko dovodov. Aryna momentalne vobec nie je v kurze a isto k nej nebudu hracky pristupovat ako k top 10. Za druhe Aryna hra travu vyborne, ma idealne poskladanu hru pre tento povrch a ukazala to minuly rok v Eastbourne. A za tretie tento rok sme videli hrat Arynu na trave trikrat. A bolo vidiet vyrazne zlepsenie. Co nam nahrava pre fakt ze ju mame ako cierneho kona je extremne tazke prve kolo proti Rybarikovej. Magda bude na trave velmi tazke prve kolo. Ak by to Aryna zvladla s prehladom, tak si myslime ze pride pozitivna psychicka vlna a potom bude velmi tazko zastavitelna. Velmi vela bude zalezat prave od zapasu s Magdou.

Tip na vitazku ? Karolina Pliskova vo velmi velmi prekvapujucom finale. Napr so Stephens. J

Tipli by sme si este jedno prekvapenie. Ale to je uz ozaj velke prekvapenie a to je stvrtfinale pre jednu z kvalifikantiek. To by bol uz ale husarsky kusok.

ATP WIMBLEDON

Last 5 finals:

2014:                     Novak DJOKOVIC [1] bt Roger FEDERER [4] 6/7 6/4 7/6 5/7 6/4

2015:                     Novak DJOKOVIC [1] bt Roger FEDERER [2] 7/6 6/7 6/4 6/3

2016:                     Andy MURRAY [2] bt Milos RAONIC [6] 6/4 7/6 7/6

2017:                     Roger FEDERER [3] bt Marin CILIC [7] 6/3 6/1 6/4

2018:                     Novak DJOKOVIC [12] bt Kevin ANDERSON [8] 6/2 6/2 7/6

Top 3 biggest odds last 5 years:

3. 2014                 4th round           Nick KYRGIOS bt Rafael NADAL [2] 7/6 5/7 7/6 6/3

2. 2018                 2nd round          Guido PELLA bt Marin CILIC [3] 3/6 1/6 6/4 7/6 7/5

1. 2016                 3rd round           Sam QUERREY [28] bt Novak DJOKOVIC [1] 7/6 6/1 3/6 7/6

Top player from qualification last 5 years:

2018                     4th round            Ernests GULBIS

Index high odds last 5 years:

2017: [25.51]

2019: [28.34]

Tournament informations:

Official Name:  Wimbledon

Surface:               Trava

Top 4 2019:         Novak DJOKOVIC, Roger FEDERER, Rafael NADAL, Kevin ANDERSON                   

Cierny kon:        Milos RAONIC/Daniil MEDVEDEV                            

Preview:            

Prva cast pavuka patri uz tradicne Novakovi Djokovicovi. Nole bude mat o zabavu postarane najma vdaka mladym puskam ako su Tsitsipas, Auger Alliasime. Vo skvelej forme sa na trave ukazal David Goffin a cele to uzatvara Monfils. Podla nas sa jedna skor o priemernu stvrtinu, najdu sa tu lepsie aj horsie mena, ale Djokovic by mal v pohode postupit. Lenze pozor, je tu este jedno meno a tym je Daniil Medvedev. Rusky tenista ma vyborne posadenu hru na travu, kedze jeho udery su extremne flat s nizkym odskokom. Daniil sice nema super formu, ale prekvapit dokaze stale. Postupit by vsak mal srbsky tenista.               

Cast Kevina Andersona. Kevin velmi prekvapujuco je nasadenou stvorkou a prichadza sem ako obhajca finale. Lenze Kevin nie je stale fit a s jeho sancami je to podobne ako u Kvitovej v zenskej casti. Potencial ohromny, ale vsetko zalezi na tom, ci bude fit. My mu vsak neverime a myslime si, ze odtialto do semi postupi niekto iny. Vyberat rozhodne mame z coho. Wawrinka, Zverev, Raonic, Herbert, Khachanov ci Bautista Agut su rozhodne hraci, ktori dokazu Kevina v sucasnom stave porazit. Najviac sa nam pozdava duo Wawrinka, Raonic, ktori to na Wimbledonskej trave dobre zvladaju. Najma Milos Raonic sa po zraneni vratil v pomerne dobrej forme a brejknut jeho servis bude extremne narocnou ulohou.

Cast Rafu Nadala. Alebo aj antukari vo Wimbledone. Okrem neho je tu totiz este Fognini, Thiem, Basilashvili, Djere, Simon ci Shapovalov. Realne tak sancu dostanu travari ako Cilic ci Kyrgios. Vyborne hra momentalne aj Sam Querrey a rozhodne ho nemozno odpisovat. Tomic ci Tsonga to budu mat tazsie, ale tiez patria do sirsieho okruhu adeptov na prekvapenie. Toto je zrejme najvyrovnanejsia cast a tu by sme si teda vobec netrufli analyzovat kto postupi. Sance ma vela hracov. Navyse tazko pisat preview kym neuvidime Nadala v prvom kole. Tam sa ukaze ako je pripraveny na Wimbledonsku travu.

Posledna stvrtina patri Rogerovi Federerovi. Asi najvacsiemu favoritovi turnaja. Rozhodne ma najlahsiu cast pavuka. Coric, Nishikori, Isner ho neporazia. Jediny otaznik je nad skvele hrajucim Berrettinim. Ale to by sa stalo jednalo o velmi velke prekvapenie. A tak podobne ako v prvej casti, aj tu to vyzera ze Roger si svoj postup postrazi.

Tento rok sa nam omnoho viac pozdava vyzrebovanie v zenskej casti ako u muzov. Rozhodne je muzska cast viac necitatelnejsia a skor ocakaveme tipy , ktore pridu z WTA okruhu. Tip na vitaza bude zrejme ocakavany a bude to jeden z dvojice Novak alebo Roger.

                                              

 

 

 

 

 

Komentáre