WTA MALLORCA report

19. Jun 0  

Ako sme slubili, tak to aj plnime a prinasame vam report z prveho kola WTA Mallorca. 

Co sa turnaja tyka, tak plati to co sme pisali uz v preview. Mallorca je uplne ina ako ine travnate turnaje. Velmi ina. Je tu extremne horuco, kurty tu nie su celorocne a kvalita travy tomu aj zodpoveda. Je tu velmi sucho a trava je rychla. Podoba sa to viac na hard. Dokonca az tak, ze takmer polovica tenistiek tu nepouziva specialnu obuv na travu, ale klasicku na hard. A funguje im to. Turnaj je velmi velmi malicky, ale o to krajsi. Co je zvlastnostou je fakt, ze ako divak sa viete dostat priamo len na center a kurt cislo2, ktore su oba na streamoch. Dalsie hracie kurty uz vidite len z dialky a priamy pristup k nim nie je. Co je tak trosku na skodu. Vyhodou pricestovat sem okrem faktu, ze popri tenise mate krasnu dovolenku je Rafa Nadal. Tym, ze riaditelom turnaja je jeho stryko Toni, tak tu Rafa kazdy rok pride aspon na den trenovat. A tak sa vam moze stat ako nam v utorok, ze v jeden den mate na malickej 250tke moznost vidiet Rafu Nadala, Sharapovu, Kerber, Anisimovu, Garciu ci Azarenku. Klobuk dole pred organizatormi.

Ak sem raz zavitate, rozhodne nesmiete vynechat Manacor a Rafa Nadal Museum. Najdete tu okrem vsetkych jeho trofeji aj spomienky z jeho tenisoveho zivota a artefakty, ktore mu venovali ine sportove legendy ako napr monopost F1 od Fernand Alonsa. Rozhodne to stoji za to. Vidiet jeho academiu, tak to musi prebudit chut trenovat asi u kazdeho z nas.

Ale podme uz na slubene reporty:

Ajla TOMLJANOVIC vs Monica PUIG 6-4 7-5

Ajla nie nadarmo je nasim ciernym konom. Videli sme ju na treningoch a uz tam hrala velmi dobre. Minuly rok tu uhrala stvrtfinale z kvaldy a kurty jej musia vyborne sediet. Ma tu oboch rodicov + trenera. Vidiet ich spolu aj v meste, ide z nej klud a pohoda. Ajla bude tazky oriesok na tohtorocnom turnaji. Proti Puig to nebol uplne najcistejsi zapas, ale jej forma bude stupat. Dalsie kolo proti Sevastovej ukaze na co ma. Sevastova ma totiz na Mallorce nesktuocnu bilanciu 15-2 a to treba brat v uvahu

Alison VAN UYTVANCK vs Katarina SINIAKOVA 6-2 3-6 6-3

Priemerny zapas, ktorym nicim specialnym nezaujal. Alison si uservovala podstatnu cast zapasu a to rozhodlo. Na vyraznejsie sance uhrat dobry vysledok to ale nevyzera.

Belinda BENCIC vs Rebecca PETERSON 7-5 6-4

Belinda musi pridat, pretoze s tymto vykonom jej to na Rogers prekvapujuco, ale takmer istotne stacit nebude. Belinda je vyborna travarka a Mallorca by jej mala sediet co sa o Peterson neda povedat. Napriek tomu, to bolo pocas celeho zapasu so zatiahnutou brzdou. Belinda ma velky priestor na zlepsenie. V prvom kole zatial ale nepresvedcila.

Yafan WANG vs Ana Lena FRIEDSAM 7-5 6-3

Pomerne dost dobry vykon. Nenapadny zapas, ale Wang hrala celkom dobre. Proti Van Uytvanck kludne moze prekvapit. Yafan returnovala pomerne ok, to by mohla byt cesta cez Belgicanku

Sofia KENIN vs Kirsten FLIPKENS 6-2 6-3

Uplne jasne od zaciatku do konca. Kenin hrala vyborny tenis a kurty jej poriadne sedia. Na Kenin pozor, dalsi mozno kandidat na solidne prekvapenie. 

Elise MERTENS vs Andrea PETKOVIC 6-2 6-2

Tazko hodnotit tento zapas, pretoze Andrea bola vyrazne podpriemerna a po pravde prehrala by asi s kazdou hrackou v pavuku. Dokonca aj so Sorribes Tormo, ktora dostala este vacsiu nakladacku. Proste to bol vykon bez planu, bez myslienky, bez realizacie. Mertens mala kolo zdarma a to by sa jej mohlo vypomstit. Dalsie kolo proti Sammy Stosur rozhodne takouto prechadzkou nebude.

Anastasija SEVASTOVA vs Varvara LEPCHENKO 6-3 7-6

Ako sme pisali. Sevastova tu kazdy rok hrala finale a treba s nou ratat. Na druhej strane, ak predvedie vykon ako proti LEpchenko aj v dalsom kole, tak s Ajlou vypadne. Tomljanovic hra totiz momentalne lepsi a kvalitnejsi travnaty tenis ako nasadena dvojka. Sevastova by sa mala mat na pozore.

Ons JABEUR vs Kaja JUVAN 7-5 7-6

Kaja je velky talent a to meno je potrebne si zapamatat. Rozhodne ma pred sebou vynikajuce sezony. Ale na trave bude polovicna. Ona mala prehrat daleko vyssim rozdielom, ale len kvalita jej uderov od baseline ju dlho drzala v hre. Inak pohyb na trave slabucky, prechod na siet a voleje tiez. Na klasickej trave bude Juvan este zranitelnejsia. Jabeur nic specialne. Proti Kenin by mala byt outsiderkou a velmi by nas prekvapilo ak by postupila dalej.

Samantha Stosur vs Saisai zheng 6-4 7-5

Jedna z hraciek, ktorej to teplo vobec nevadi. Od Sammy na trave nikdy neviete co cakat. Pre nu to vobec nie je dobry povrch, ale tu na Mallorce akosi hra pomerne fajn. Problem je, ze tazko robit prognozu proti Mertens, ten zapas sa mozu vyvijat vsetkymi smermi. 

Shelby Rogers vs Shuai Zhang 6-2 6-2

Prekvapenie dna. Nie vysledok. Ale herny prejav Rogers, ktora rozhodne nie je typickou travarkou. Dovolime si tvrdit, ze Bencic bude mat proti Rogers velky problem. Shelby hrala ryhlo, nekompromisne a vo vymenach bude vediet pretlacit aj Belindu. 

Amanda ANISIMOVA vs Tereza MARTINCOVA 3-6 7-6 6-4

Co si odniest z tohto zapasu ? Asi fakt, ze Amanda v 17rokoch je obrovska bojovnicka. Nevzdala jasny zapas, ktory by vela hraciek po semi RG odchodilo. Viac krat osetrovana, tazky zapas. Kurty jej velmi nesedeli, ale ubojovala to obrovskou volou. Lenze herne to bolo slabsie a daleko tu nedojde. Na trave sa este musi ucit hrat.

Caroline GARCIA vs Victoria AZARENKA 1-6 6-4 7-5

What a match. Toto je extremne tazke kolo. Obe hrali super, ale postupit mohla len jedna. Otazka znie kolko sil este Caroline ostalo. Urovnou vsak tento zapas vobec nesklamal a nezaostal za ocakavaniami. Super.

Maria SHARAPOVA vs Viktoria KUZMOVA 7-6 6-0

Extremne vyorvnany prvy set. Viki drzala krok s Mariou, mala dokonca 2x sp. Jeden uhrala Maria cez pasku. Velmi vela winnerov, ale potom prisla slabsia chvilka. Seria 10+ fiftinov pre Mariu, nestihnuty uvod druheho setu a bolo po zapase. Viki dostala lekciu ako ostat sustredena. No na vykone z prveho setu moze stavat dalej. Tamto to bolo z jej strany vyborne. Maria vs Kerber bude dalsi extra slager.

Paula BADOSA vs Alison RISKE 6-7 7-5 7-5

Prva predikcia z nasho preview vysla. Alison je von. V tretom sete uz nevladala uhravala gemy silou vole. Badosa nie je typicka travarka ale ani antukarka. Ona je pomerne dost silova na spanielku a trosku herne pripomina Muguruzu. Uvidime ako sa vysporiada s dalsim zapasom. Opat by to mohlo byt takto dlhe.

Posledne zapasy sme uz nevideli.

Nase predpovede dalej ?

Postupi Wang, Stosur asi dlhy trojsetak bez tipu na vitazku, Kenin, Tomljanovic

Dalsi den Badosa trojsetak bez tipu na vitazku, Rogers, Cornet, Sharapova trojsetak bez tipu na vitazku. 

Komentáre